SOCKER ROLL-ON VAX, lemon, för alla hudtyper (artnr 0262)

Sockervax med härlig lemondoft. Använd värmare (artikel KV551) som är anpassad för vattenlösligt sockervax.

59,00 kr
Artikelnr: 0262
Kategori: Vax och tillbehör,   Black Friday,  
Taggar:

Det är lätt och enkelt att vaxa med vattenlösligt sockervax. Tarka av vaxresterna med ljummet vatten.

ANVÄNDNING:

Sockervax ska värmas långsamt och hållas på låg temperatur under vaxning. Sockervaxet ska ha honungskonsistens, får inte vara för tunnflytande, då är det för varmt. ONLY HYDRO kassettvärmare är anpassad för sockervax. En full kassett kan därför ta längre tid att bli varm.

1. Värm vaxet i en värmare / applikator (artikel K551) som är avsedd för vattenlösligt sockevai ca 35-40 minuter.
2. Rengör huden. Huden ska vara ren, torr och fetfri.
3. Ta kassettvärmaren med vaxkassetten och dra några gånger på en pappersremsa för att få igång roll-on och få den impregnerad med vax.
4. Rulla ett tunt lager vax medhårs på området som ska vaxas (tunt lager ger bättre resultat).
5. Lägg en pappersremsa över vaxet du rullat på, tryck och stryk medhårs i ca 3-4 gånger, så den fastnar i vaxet (lämna ca 1-2 cm av remsan för att hålla i och dra).
6. Håll huden spänd genom att hålla emot med en hand medan du drar av remsan mothårs med den andra handen, snabbt och bestämt, parallellt med huden. (om du drar för långsamt och uppåt irriteras huden mera och risken är större att hårstrån går av istället för att dras upp med rötterna).
7. Samma remsa kan användas igen på nytt område tills den är full med hår, sedan tar du en ny.
8. Rengör huden från vaxrester med ljummet vatten när du är klar med vaxningen.
9. Torka huden torr med en handduk.
10. Använd hårväxthämmande produkt t.ex KV185 eller KVa01 direkt efter vaxning samt för bästa resultat dagligen under 10-12 dagar efter vaxning. Dessa produkter lugnar huden, tillför fuktighet och näring samt minskar återväxt.

Om det blir vax kvar i kassetten kan du spara det till nästa gång. När vaxet har svalnat och stelnat, vänd kassetten upp och ner och gör munstycket och rollen ren med en fuktig trasa. OBS! viktig att håller kassetten upp- och nervänt så att inte vatten/fukt kommer in i den och spär ut vaxet. Om du rengör rollen kommer den lättare igång nästa gång.

Undvik att sola under minst 24-48 timmar efter vaxning!

TIPS:

Prova, testa, träna vaxning på mindre och inte så känslig område först, t ex underben. OBS! Förvara kassetterna alltid stående. Sockervax är mildare än oljelösligt vax. Om du har mycket grova och svårvaxade hårstrå prova gärna något av våra ojelösliga vax. Sockervax finns även i burk, artikel KV562

 

Produktetiketter

Använd mellanslag för att åtskilja etiketter. Använd apostrof (') för fraser.